Zwitserse schijven met spinazieroomsaus, paprikablokjes en spaghetti

Dit gerecht is een heerlijk smeuïg, hartig gerecht met toch frisse toetsen en een mooie hoeveelheid groenten in. Het is ook zo klaar!

INGREDIËNTEN (4 pers)

  • 500gr spaghetti 
  • 6 Zwitserse schijven
  • 800gr spinazie
  • 2 rode paprika's
  • 1 sjalot
  • 2 tenen look
  • 4 dl room
  • 250 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 1 el pesto
  • (cayenne)peper, zout, nootmuskaat
  • Evt. Tabasco / sambal
  • Citroensap
  • Olijfolie

INSTRUCTIES

Stoof de spinazie samen met een sjalot en 2 tenen look aan in olijfolie. Kruid met cayennepeper zout en nootmuskaat. 

Als alles aangestoofd is doe je er de room en de parmezaanse kaas bij. Voeg ook 1 eetlepel pesto toe. Mix alles tot een mooi geheel. Zet het vuur af, voeg wat citroensap toe, proef en kruid bij met wat cayennepeper (kan ook met sambal of tabasco) en zout.

Zet de pasta te koken in zout water, roer geregeld en kook volgens de verpakking. Giet af en voeg een beetje kookvocht en nog goed wat olijfolie toe.

Snij de paprika in fijne kubusjes en voeg toe aan de saus. Zijn er mensen aan tafel die paprika iets moeilijker verteren? Schil ze dan eerst of vervang door kerstomaatjes in 4 te snijden en toe te voegen.

Nu enkel nog de Zwitserse Schijven bakken (gevonden bij Renmans) maar elk stukje gepaneerd vlees met kaas is een prima optie.

Voila we zijn al klaar!

© 2021 Pasta? Altijd. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin