Surf & turf farfalle met mascarpone, grijze garnalen, parmaham en fijne groentjes
Surf en turf is een combinatie van vlees en vis in één gerecht. Deze farfalle is smeuïg en een bom van smaken. Je serveert hem best in één grote pan op tafel, zoals hier.
INGREDIËNTEN (4 pers)
- 500gr farfalle
- 200gr parmaham
- 200gr grijze garnalen
- 400gr mascarpone
- 60gr parmezaanse kaas
- 1 el tomatenpuree
- 4 tenen look
- Anderhalve rode ui
- 1 chilipeper
- 3 wortelen
- 1 courgette
- 5 smaaktomaten
- 400gr erwtjes
- citroensap
- peper, zout, cayennepeper, oregano, peterselie
- verse peterselie en bieslook
- 10 kerstomaatjes
- parmezaanschilfers
- olijfolie
INSTRUCTIES
Snij alle groentjes mooi fijn, ik ging voor kleine kubusjes.
Rasp ook al de parmezaanse kaas.
Stoof de look, de ui, de chilipeper aan in olijfolie en voeg daarna de wortelblokjes toe. Laat even (10min) stoven op een laag vuurtje. Kruid eventueel al met wat peper van de molen, zout, peterselie en oregano. Giet er de tomatenblokjes en de courgetteblokjes bij en roer goed om. Voeg nu ook de tomatenpuree toe en laat even meebakken. Na 5 minuutjes voeg je de uitgelekte erwtjes toe samen met de mascarpone en de parmezaanse kaas. Als alles goed gesmolten is mag er nog wat citroensap, cayennepeper en zout naar smaak bij.
Laat de saus even staan op een laag vuur en kook de farfalle al dente, roer geregeld. Giet af en hou wat kookvocht bij. De pasta mag onder de saus geroerd worden, zet net hiervoor het vuur af.
Tijd om de parmaham even krokant bakken. Dit doe je eenvoudigweg door de fijngesneden parmaham even kort aan te bakken in een braadpan zonder vetstof. Haal de parmaham eens goed gekleurd uit de pan en blus de braadpan met de aanbaksels met een beetje kookvocht. Klop even met een garde de aanbaksels los en je krijgt een mooie smaakvolle jus. De jus mag bij de saus en ondertussen is de braadpan ook quasi proper.
Als de saus onder de pasta is geroerd en de parma gebakken, kunnen we afwerken. Dit doe je door de parmaham erover te verknippen. Strooi er nog wat parmezaanse kaasschilfers over. Als laatste komen nog wat gehalveerde kerstomaatjes en verse kruiden (peterselie/bieslook).