Spaghetti al funghi con crema di spinaccio
Volgens mij een uniek recept. Ik heb het nog nergens op de kaart zien staan, maar o zo lekker! De vlezige champignonmix samen met de romige spinaziesaus en de krokante stukjes parma zijn een prachtige menage à trois.
INGREDIËNTEN (4 pers)
- 500gr Spaghetti
- 600gr Champignons mix 600
- 500gr Spinazie
- 4dl room
- 4 tenen look
- 1 ui
- 1 sjalot
- Verse peterselie en bieslook
- Tabasco
- Citroensap
- Peper, zout, nootmuskaat
- Groene pesto
- 250gr Parmezaanse kaas
- 200gr Parmaham
- Rucola
- Kruidenboter
INSTRUCTIES
Snij de look, sjalot en ui fijn. Stoof ze aan en voeg de spinazie toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Voeg 4dl room toe. Spoel de roomflesjes uit met een beetje water en giet dit erbij. Laat even inkoken.
Voeg een eetlepel groene pesto toe, een paar druppels tabasco en wat citroensap. Mix alles fijn en rasp er een halve parmezaanse kaas over. Als het vuur afstaat voeg je nog 50gr kruidenboter toe.
Bak de champignons in olijfolie op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Snij de bieslook en peterselie fijn en voeg toe.
Kook de pasta al dente.
Bak ondertussen de parmaham krokant op de pan en rasp de resterende parmezaanse kaas fijn in een apart kommetje.
Giet de pasta af en voeg deze bij de champignons zet het vuur zacht op en roer alles eens goed om. Voeg nu de spinaziesaus toe tot de verhouding pasta/saus goed zit.
Tijd om te dresseren! Neem een bord en schep er de pasta op. Leg zeker enkele champignons erbovenop. Knip er nu wat krokante parma over. Hierop komt een klein handje rucola en geraspte kaas met wat verse kruiden. Smullen maar!
