Scampi diabolique met tagliatelle
Dit is waar uw tekst begint. U kunt hier klikken en beginnen met typen. Illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut.
INGREDIËNTEN (4 pers)
- 500gr. tagliatelle
- +/- 48 scampi's
- 2 chilipepers
- 1 ui
- 1 sjalot
- 4 tenen look
- 2 zoetpuntpaprika's
- madeirawijn
- 400gr tomatenblokjes
- 250 ml passata
- ketchup
- 250ml room
- 200ml visfond
- citroensap
- 200gr lookboter (1 pak)
- olijfolie
- peper, zout, cayennepeper, oregano, basilicum en paprikapoeder
- tuinkers
- parmezaanse kaas
INSTRUCTIES
Je kent het wel dat ene gerechtje dat je op elke menukaart hoopt terug te vinden als je uit gaat eten. Bij mij was dat scampi diabolique met tagliatelle. Het was het eerste gerecht dat ik móest kunnen maken. Zoveel jaar later is het mijn ultieme signature dish bij familie en vrienden.
Koop de scampi's ONGEPELD en ONTDARMD. Thuis verwijder ik de schaaltjes en bak ik ze aan in wat lookboter. Eens ze allemaal mooi oranje gekleurd zijn. Blus het geheel met een halve liter water en 250ml visfond. Gooi er ook 1 chilipeper bij. Laat inkoken tot de helft.
Snij ondertussen alle groentjes fijn. Zeef de massa en vang het vocht op.
Kruid de scampi's met grof zeezout, cayennepeper, peterselie, oregano en basilicum. Bak ze kort (een goede 30" per kant) in kruidenboter op een hoog vuur. Schep ze op een bord en dek af met aluminiumfolie.
Stoof de ui, de look en de chilipeper aan in olijfolie. Voeg de zoete paprika toe wanneer de ui glazig is. Laat even meestoven en blus met een goede scheut madeirawijn. Voeg de tomatenblokjes en de passata toe. Voeg de zelfgemaakte fond toe, een suikerklontje en een scheut ketchup. Laat alles 10min pruttelen op een laag vuur.
Mix de saus glad en voeg de room toe, zet terug op het vuur. Kruid met een goede snuif zout, eventueel nog wat peper, paprikapoeder, gedroogde basilicum en oregano. Zet het vuur af en voeg de scampi's inclusief jus, de lookboter en wat citroensap toe.
Kook de tagliatelle al dente. Giet af, hou wat kookvocht apart. Besprenkel na afgieten met olijfolie en wat kookvocht.
Dresseer het bord met tagliatelle, scampi's met saus, parmezaanse kaas en tuinkers.
Dit is em!