Sappige zalm met honing mosterd bimi, melksausje, venkelpuree en een eitje
Een gezond gerechtje op tafel zetten dat verrassende saamkbommetjes combineert tot een zalig geheel, dat is het opzet van dit recept.
INGREDIËNTEN (4 pers)
- 6 mootjes zalm
- 600gr bimi
- 2 venkels
- 6 bloemige aardappelen
- 1 glas witte wijn
- ½ (plantaardige) melk
- 1l visbouillon (of 3 blokjes met 1l water)
- Citroensap
- Peper, zout, peterselie, nootmuskaat
Verse peterselie - 4 + 1 eitje (puree)
- 1 el honing
- 2 kl mosterd
- Olijfolie
INSTRUCTIES
Verwarm de oven voor op 160°C.
Haal per persoon 1 eitje uit de frigo zodat deze al op kamertemperatuur komen.
Tip: om efficiënt te koken kan je stap 1, 2 en 3 gelijktijdig uitvoeren. Deze duren +/- even lang.
¹Snij de venkel in stukjes en laat gaarkoken in visbouillon samen met een scheutje melk, citroensap en een snuifje zout. Na 15minuten mag deze afgegoten worden en hou je het kookvocht bij.
²Kruid de zalm met peper, zout, peterselie en citroensap. Deze mag alvast 15min de oven in met wat olijfolie. Straks gaat ze er nog 5min in samen met de bimi.
³Schil de aardappelen en zet ze op het vuur in zout water. Voeg na 7min ook de eitjes toe aan het water. Eens de aardappelen gaar zijn mogen de eitjes eruit en giet je de aardappelen af.
Doe de venkel bij de aardappelen en mix deze samen met een eitje, nootmuskaat en een scheutje melk tot een glad geheel.
Meng 3 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel honing en 2 koffielepels mosterd tot een gladde massa. Roerbak de bimi 5min en voeg tijdens het roerbakken de honingmosterd mengeling toe. Leg de bimi's bovenop de zalm en samen verdwijnen ze nog een laatste 5min in de oven.
Warm de kookjus van de venkel op en laat inkoken met 1 glas witte wijn. Voeg de melk toe, kruid met peper, zout, citroensap en verse peterselie. Voeg op het einde 1 koffielepels honing toe.
Eitjes pellen en tijd om te dresseren!!
Schep de puree op samen met een mootje zalm en bimi's. Drapeer er wat zalm over en snik het eitje doormidden.
