Pikante wokschotel met gemarineerde kip, courgette, look, champignons, sojascheuten en eitjesrijst

Niets leuker dan alles in één pan te kunnen gooien. En een sappig stukje kip met een pikant sausje, gewokte groentjes en rijst, dat lust toch iedereen?

INGREDIËNTEN (4 pers)

  • 800gr kipfilet
  • 3 zakjes rijst
  • 1 courgette
  • 500gr champignons
  • 300gr sojascheuten
  • 1 grote ui
  • 4 tenen look
  • 2dl kokosmelk
  • 4 eitjes
  • Loempiasaus
  • Hot siracha saus
  • Ketchup
  • Citroensap
  • Kruidenboter
  • Kippenbouillonketeltje (Knorr)
  • Kippenkruiden, peper, zout, oregano, basilicum en peterselie
  • Kurkuma,paprikapoeder, currypoeder

INSTRUCTIES

Snij de kipfilet in blokjes of reepjes en doe ze in een mengkom. Voeg 1 koffietas loempiasaus toe, 3 eetlepels hot siracha saus, 5 eetlepels citroensap, 5 eetlepels kippenkruiden, peper, zout, oregano, basilicum en peterselie toe. Dek af met plastic folie. Doe dit liefst min. 2 uur en bij voorkeur de dag ervoor.

Snipper 1 grote ui en 4 tenen look fijn. Snij de champignons in vier en de courgette in blokjes.

Bak de kip met de marinade in de wok op een hoog vuur in (maïs)olie. Eens alles mooi gekleurd is, schep je de kip er terug uit. Hou ze warm onder aluminiumfolie.

Roerbak de champignons op een hoog vuur. Na 5 min bakken mag het vuur lager en mogen de look en ui erbij. Als deze glazig zijn, mag ook de courgette en de sojascheuten erbij. Kruid het geheel met peper en zout. Doe er 5 eetlepels ketchup, 2 eetlepels kurkuma, 2 eetlepels paprika en 2 eetlepels currypoeder bij. Laat dit allemaal even meebakken en voeg erna de kokosmelk en het kippenbouillonketeltje toe. De kip mag terug bij het geheel en het vuur mag af.

Kook de rijst volgens de verpakking. Breek ondertussen de eitjes in een aparte pan en ga er elke halve minuut even door met een spatel zodat de eitjes breken. Kruid de eitjes met wat zout en zet het vuur af nadat 90% van het ei gestold is. Giet de rijst af en roer het ei door de rijst.


Roer nog een klontje kruidenboter door de saus en zet alles op tafel.


Smullen maar!

© 2021 Pasta? Altijd. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin