Pasta parmezaan met kip, broccoli, paprika, appel en rucola
Een verrassende pastaschotel die snel klaar is en perfect is voor zonnige dagen. Door pasta te combineren met salade creeër je een pastasalade effect en valt een gerecht minder zwaar uit. Tip: ook superlekker met bloemkool!
INGREDIËNTEN (4 pers)
- 500gr pasta (zeer leuk met farfalle)
- 600gr kippenblokjes
- 1 ui
- 1 teen look
- 1 kleine broccoli
- 2 rode paprika's
- 2 Granny Smith appels (geen te zoete appel gebruiken)
- 4dl room
- 250gr parmezaanse kaas + parmezaanse kaas voor afwerking
- 150gr rucola sla
- Paprikapoeder, currypoeder, zwarte peper, zout, kippenkruiden, peterselie
- 2el honing
- 2el citroen- of limoensap
- Olijfolie
INSTRUCTIES
Doe de kip in een mengkom. Kruid je kippenblokjes met paprikapoeder, currypoeder, kippenkruiden en zwarte peper. Voeg ook honing, citroensap en peterselie toe, roer goed om en laat even staan.
Kuis de broccoli en verdeel in kleine roosjes. Maak met je mes een kruisje in de steel en kook de broccoli beetgaar in zout water. Schep de broccoli eruit, maar hou het kookvocht in de kom.
Snij een ui en een teen look fijn.
Schil de paprika en snij ze in stukjes.
Rasp ook al de 250gr parmezaanse kaas.
Doe wat olijfolie in een wokpan en roerbak de kip. Start op een hoog vuur, eens de kip bijna volledig gekleurd is mag het vuur wat lager en doen we er de ui en look bij. Laat even stoven.
Voeg nu de paprika toe. Schil en snij de Granny Smith appel in stukjes. Snij ze niet te fijn anders wordt het al gauw appelmoes. Voeg de appel toe en kruid het geheel met peper, zout, paprikapoeder en oregano. Voeg ook de broccoliroosjes toe.
Doe er de room bij en laat zachtjes koken. Eens de room enkele minuutjes heeft kunnen koken, mag het vuur af en roeren we de geraspte parmezaanse kaas onder de saus. Kruid af naar smaak met peper, zout, honing en of citroensap.
Kook de pasta al dente in het broccoliwater. Giet af, zonder onder koud water te laten schrikken. Hou een beetje kookvocht apart en giet de pasta bij de saus. Zet het vuur even terug op en schud de pan goed heen en weer zodat de pasta en de saus goed mengen. Indien je wat te weinig vocht hebt doe je er nog het kookvocht en wat olijfolie bij.
Klaar om te dresseren, vergeet de rucola sla en wat extra parmezaanse kaas niet!!!
