De chef en het idee
Hallo daar! Mijn naam is Birgit.
De meesten zouden zich misschien introduceren als hobbykok, maar dat klinkt mij te technisch. In mijn keuken vind je geen stoomoven, Green Egg of dure KitchenAid. Koken is leuk als het toegankelijk is voor iedereen. Om die reden probeer ik mijn recepten zo laagdrempelig mogelijk te houden. Zowel in budget, als moeilijkheidsgraad, uitleg, als in de benodigde keukentools.
Persoonlijk ben ik een fan van de Italiaanse keuken. Pure, verse ingrediënten die de Mediteraanse zon geproefd hebben. Misschien moet ik jullie wel opbiechten dat ik zelf geen enkel recept tot op de komma kan volgen. Als jullie zelf ook een eigen draai aan de recepten willen geven kan ik dat enkel aanmoedigen. Niets zo leuk als zelf creëren.
Al sinds mijn 14 jaar werk ik aan recepten, maar al levenslang ben ik gepassioneerd door eten. Wat zeg ik... lichtjes geobsedeerd. Met Pasta? Altijd. wil ik mikken op 'eten voor iedereen'. Ik kruid mijn gerechten graag goed af. Mensen die hier minder fan van zijn mogen gerust wat gas terugnemen op de hoeveelheden die bij de specerijen vermeld staan. Al ben ik ervan overtuigd dat iedereen de smaakbommetjes van gerechten wel zal weten te appreciëren. Als je je openstelt voor kruiding ben je in no time getraind.
Wat maakt Pasta? Altijd. speciaal? Wel, dat is dat alle gerechten door alle smaakpapillen gesmaakt worden, letterlijk. De kleine Tuur van 2 jaar, de bompa, die ene moeilijke tante die niets lust, je hele vriend(inn)engroep, de buren waarvan je niet weet wat ze eigenlijk lusten, iedereen. Hoe speel ik dit klaar? In elk gerecht streef ik naar een goede balans tussen zout, zoet, zuur, bitter en pikant. Test het maar! Zorg eens voor een gevarieerd publiek en maak één van de recepten op de pagina. Ik durf er mijn hand voor in het vuur te steken dat er niemand is dat iets écht niet lust. Natuurlijk wel altijd aftoetsen wat allergieën betreft hé!
Tot slot bedoel ik met gerechten die altijd passen ook elke gelegenheid. Een Netflix & chill avond, een verjaardagsfeest, een doordeweekse werkdag of voor de feestdagen. De gerechten zijn speciaal genoeg om mee uit te pakken en eenvoudig genoeg om na je werkdag aan te beginnen. Test het uit en laat me weten hoe het onthaald is geweest.
Degene die graag iets door mij klaargemaakt willen proeven, neem een kijkje in de online winkel!
Al dente groetjes,
Birgit
