Opgerolde kipfilet gevuld met mozarella en bruschetta vergezeld van groentesaus en spirelli
Soms heb je zin in iets nieuws, "nekeer iets anders". Soms wil je de zomer op je bord! Dit gerecht is zéker zomer op je bord. Oké ik geef toe de broccoli die komt piepen is niet echt een zomergroente. Maar niets houdt je tegen om die te vervangen door aubergine/courgette/champignons.
INGREDIËNTEN (4 pers)
- 500gr spirelli of andere pasta
- 4 kipfilets
- 1 maxi mozarella
- 200gr bruschetta
- 1 broccoli / 1 courgette / 1 aubergine / 250gr champignons (mix and match hoe je zelf wil)
- 1 gele paprika
- 1 rode ui1 sjalot
- 2 tenen look
- 1 chilipeper (optioneel)
- 1 el tomatenpuree
- 2dl passata2dl roomzoetstof (suiker, stevia, zusto, honing,...)
- (Cayenne)peper, zout, oregano
- 1 knorr bouillonketeltje kip
- Chapelure/paneermeel
- Kruidenboter
- Extra: plastic folie/vershoudfolie, een 'wapen', tandenstokers
INSTRUCTIES
Het is hem hier vooral te doen om de kip. Ga nog niet lopen, ik ben zelf niet superhandig, dit kan iedereen!
Verwarm eerst de oven op 180°C (2 streepjes).
Neem een dikke keukenhanddoek en leg ze open. Wederom geen paniek dit is niet om bloederige taferelen in goede banen te lijden. Dit is gewoon om geluidsoverlast te vermijden. Hierop komt een stevige snijplank met in het midden de kipfilet. Leg plastic folie (vb. Vershoudfolie) over de kipfilet. Neem nu je wapen (een vijzel, een mokerhamer, een pollepel, een kleine steelpan), als je er een inbreker mee buiten westen kan slaan zonder dat het breekt, kan het dienen !
Klop de kipfilet plat, start in het midden. Naarmate je bij de buitenste randen komt, temper je je woede een beetje (daar is de filet smaller). Eens de filet meer lijkt op een pladijs dan op een kipfilet kruid je met peper, zout, peterselie & oregano. Cayennepeper kan ook.
Smeer de bruschetta uit over de kipfilet (blijf in het midden) en leg er enkele mozarellaschijfjes op. Rol de kipfilet op, prik dicht met tandenstokers. Leg ze in een ovenschaal en herhaal dit proces tot alle kipfilets zijn verwerkt. Kruid ze bovenaan nog een beetje bij met peper en zout. Doe er nog wat chapelure en kruidenboter op en laat 30' in de oven.
Snij nu de chilipeper, ui, look en paprika fijn en stoof ze aan. Kook de (optionele) broccoli gaar en giet af. Kies je voor aubergine/courgette/champignons? Stoof deze dan mee aan met de paprika. Voeg na 5' de tomatenpuree toe, laat even meebakken en kruid met peper, zout en oregano. Voeg de passata, de room en het bouillonketeltje toe en laat pruttelen.
Doe er nog wat zoetstof bij (½ klontje suiker/canderel/zusto/stevia), proef en kruid af.
Voila nog pasta koken en klaar!





