Moussaka met gegrilde aubergines, gebakken champignons en parmezaanbechamelsaus

Een zeer toegankelijke variant op de Griekse klassieker waar de hele familie van mee kan genieten.

INGREDIËNTEN (4 pers)

  • 1,2 kg rundsgehakt
  • 1 ei
  • 2 aubergines
  • 2 sjalotjes en 4 teentjes look 
  • 500gr champignons naar keuze
  • 12 aardappelen
  • 400gr passata
  • 1 el tomatenpuree
  • 1l melk
  • 50gr boter
  • 60gr bloem
  • 250gr parmezaanse kaas
  • 250gr gratinkaas
  • Peper, zout, cayennepeper, paprikapoeder, oregano, peterselie

INSTRUCTIES

Verwarm een oven voor op 180°C.

Eerst beginnen we met het snijwerk:
Schil de aardappelen en snij ze in schijven van 0,5cm. Leg ze in koud water.
Snijd de aubergines ook in schijven van 0,5cm.
Snijd de champignons in schijfjes.
Snipper de sjalot en look fijn.

Kruid het gehakt met peper, zout, cayennepeper, oregano, peterselie en paprikapoeder. Voeg ook een eitje toe en meng alles goed.

Stoof de sjalot en de look aan en voeg het gehakt toe. Laat samen even bakken en voeg vervolgens de passata en de tomatenpuree toe. Laat zachtjes pruttelen.

Neem een pan en doe er een royale hoeveelheid olijfolie in. Grill de aubergines (+/- 1min per kant) en kruid aan elke kant met peper, zout en oregano. Leg ze apart.

Bak nu de champignons op een hoog vuur. Voeg tijdens het bakken wat peterselie toe.

Laat 50gr boter smelten en voeg 60gr bloem toe. Meng met een klopper tot korrels en voeg de melk geleidelijk toe wanneer je een koekjesgeur waarneemt. Rasp 250gr parmezaanse kaas in de saus en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Neem een grote ovenschaal en start met een laagje aardappelschijfjes. Hierop komt de aubergine en vervolgens het gehakt met daarop de champignons. Herhaal tot alles op is en overgiet met bechamelsaus.

Werk af met gratinkaas en laat de schotel 1 uur in de oven op 180°C. 

Klaar!!

© 2021 Pasta? Altijd. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin