Lauwe smospastasalade
Vele mensen dromen al voorzichtig over het eerste stukje vlees of vis te horen sissen op de barbecue. De geur van (houts)kool en barbecuekruiden op een warme lenteavond. Sommige hebben deze kans afgelopen week al benut. Ik ben gék op barbecues. Niet specifiek voor het vlees, de vis of het patatje in de schil met lookboter. Nee ik doe het voor de verschillende pastasalades . Deze is eentje van mijn favorieten. Perfect voor bij de barbecue of gewoon zo als avondeten. Zoooooo goed.
INGREDIËNTEN (4 pers)
- 500gr pasta
- 400gr hamblokjes
- 5 eitjes
- 1 grote sjalot
- 200gr kerstomaatjes
- 100gr erwtjes in blik
- 200gr geraspte worteltjes
- 1 krop Ijsbergsla
- 250gr mozarellabolletjes
- 2 grote zoetzure augurken in bokaal
- Mayonaise
- Griekse Yoghurt natuur (ongesuikerd)
- Andalouse
- Hot siracha saus
- Peper, zout
- Verse peterselie
INSTRUCTIES
Kook de pasta beetgaar volgens de verpakking en laat tegelijkertijd 5 eitjes meekoken. Hou wat kookvocht apart. Spoel de pasta licht onder koud water en giet terug in de kom met wat kookvocht en een goede scheut olijfolie.
Laat de eitjes afkoelen.
Meng 3 volle eetlepels mayonaise met 3 volle eetlepels yoghurt. Hier doen we nog 1 eetlepel andalouse bij en 1 eetlepel hot sirachasaus. Nu nemen we de bokaal van de augurken en hier gieten we nog een beetje augurkensap van bij. Kruid het geheel met peper, zout en verse peterselie.
Snijd kerstomaatjes in kwartjes.
Snipper 1 grote sjalot fijn.
Giet het blikje erwtjes uit in een vergiet.
Snij de zoetzure augurk in kleine kubusjes
Halveer de mozarellabolletjes.
Snij de Ijsbergsla.
Pel de eitjes en snij de eitjes in blokjes.
Neem de geraspte worteltjes en de hamblokjes bij de hand.
Meng de saus samen met de pasta en alle gesneden ingrediënten (excl. de ijsbergsla) onder elkaar. Dresseer je pastasalade op een rond bord op de Ijsbergsla.
Ga nog eens met de peper en zoutmolen over het geheel en werk af met wat verse peterselie.
Za-lig!
