Lasagne van broccoli en kippengehakt

Een lekkere variant op de klassieke lasagne waar je toch je vitaminen, ijzer en minder vetten binnen mee zult hebben! Ook de kids zullen van zijn van dit gerecht een prima manier om ze broccoli te leren eten.

INGREDIËNTEN (4 pers)

  • 800gr kippengehakt
  • 400gr lasagnevellen (verde of gewone)
  • 800gr gepelde tomaten
  • 1 el tomatenpuree
  • 4 tenen look
  • 2 ajuinen
  • 3 wortelen (optioneel)
  • 1l melk
  • Knorr kippenbouillonketeltje
  • 50gr boter
  • 60gr bloem
  • 500gr gratinkaas
  • 250gr parmezaanse of pecorino kaas
  • Mozarellabolletjes 
  • (Cayenne)peper, zout, peterselie, oregano, bieslook en paprikapoeder
  • Verse peterselie en bieslook
  • Citroensap

INSTRUCTIES

Verwarm een oven voor op 180°C.

Kruid het kippengehakt met peterselie, bieslook, paprikapoeder, cayennepeper en zout. 

Bak het gehakt bruin in olijfolie. 

Snipper ondertussen de look, ui en wortel fijn en voeg ze toe wanneer bijna alle gehakt aangekleurd is. Laat even meestoven en voeg ook de tomatenpuree toe. Kruid het geheel met peper, zout en oregano. 

Voeg na 10 minuutjes de gepelde tomaten en een scheutje melk toe. 

Voeg het kippen bouillonketeltje toe en werk af met goed wat peper van de molen. Laat zachtjes pruttelen.

Kuis de broccoli, verdeel in kleine roosjes en maak een kruisje in de steel. Kook of stoom de broccoli beetgaar en hou 3dl kookvocht bij.

Maak een roux door 50 gram boter te smelten en er 60 gram bloem aan toe te voegen. Laat al roerend bakken tot je een koekjesgeur waarneemt. Voeg 1l melk al roerend toe en vervolgens het kookvocht van de broccoli. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat. 

Roer 250 gram geraspte gratinkaas onder de saus, vervolgens voeg je nog 250 gram parmezaanse kaas of pecorino toe. Werk af met verse bieslook, peterselie en wat citroensap.

Proef van de tomatensaus, kruid af naar smaak en bind de saus met wat maizena express.

Neem een voldoende grote ovenschaal. Start met een dun laagje tomatensaus. Leg nu de lasagnevellen met daarop broccoliroosjes werk af met een laagje kaassaus erover. Herhaal het patroon lasagnevellen, tomatensaus, broccoli, kaassaus tot alles verwerkt is. Eindig met de kaassaus. 

Bovenop komen de mozarellabolletjes, nog wat verse peterselie en bieslook en gratinkaas.

Laat 25min in de oven en serveren maar!

© 2021 Pasta? Altijd. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin