Krokante chocoladekoekjes

Je kent het wel, ineens is het daar, zin in iets om te snacken. En geef toe niets beter dan de geur van vers gebakken koekjes. Deze koekjes vergen slechts 5 ingrediënten, zijn in 15min klaar, vereisen geen mixer enkel handen, een mengkom en een oven. Bovendien zijn ze nog is glutenvrij ook!

INGREDIËNTEN (+/- 15 koekjes)

  • 150gr havermout
  • 2 overvolle eetlepels chocopasta (Nutella, Kwatta, gezonde choco,...)
  • 1 kopje chocoladebrokjes of cacaopoeder/nesquikpoeder
  • 2 eitjes
  • Snuif zout 

INSTRUCTIES

Verwarm de oven voor op 180°C.


Doe de havermout, de eitjes en de choco in een mengkom met een snuifje zout. Roer of mix tot een korrelig geheel. (Ik heb mijn mixer niet gebruikt.)


Meng nu de chocoladestukjes of alternatief eronder.


Bedek een bakplaat met bakpapier.


Rol kleine balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat.


Druk de chocoballetjes tot een plat koekje. Plaats ongeveer 15min in de oven. Check al eens na 10min en draai eventueel de bakplaat eens om zodat de achterste koekjes eens vooraan in de oven staan en omgekeerd.


Laat even afkoelen zodat de koekjes kunnen harden.


... Ennnn aanvallen!!!!


TIP: Drink je soms wel eens een voedingsshake van één of ander bepaald merk? Als je voedingsshake met chocoladesmaak is kan je deze perfect gebruiken in de plaats van cacao of nesquik poeder. Zo maak ik soms proteïnekoekjes en ze zijn superlekker!

© 2021 Pasta? Altijd. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin