Gevulde paprika met parelcouscous
Ik zocht al lang naar een leuk recept om eens parelcouscous te kunnen klaarmaken. Deze gevulde paprika's bleken een prima keuze te zijn. De hartige vulling samen met de leuke textuur van parelcouscous gaan perfect samen met de smaak van de gegrilde paprika.
INGREDIËNTEN (4 pers)
- 800gr gehakt
- 500gr parelcouscous
- 4 + 1 paprika (2 rood - 3 geel)
- 1 courgette
- 2 rode uien
- 400gr gepelde tomaten
- 200gr feta
- 400gr gratinkaas
- 3el ketchup
- Citroensap
- Tabasco
- 1el stevia
- Peper, zout, cayennepeper, peterselie, lookpoeder, oregano
INSTRUCTIES
Verwarm een oven voor op 160°C.
Snij de paprika's over in de lengte. De steel mag je wat inkorten of uitsnijden. Weet dat ze iets moeilijker vullen als je de steel eruit snijdt. Verwijder de zaadlijsten.
Doe olijfolie in een ovenschaal en schik de paprika's hierin. De paprika's mogen alvast 25min de oven in.
Kruid het gehakt met peper, zout, peterselie, cayennepeper en lookpoeder. Bak het in een grote (wok)pan.
Snij ondertussen de ui fijn. Wanneer 80% van het gehakt gekleurd is mag de ui erbij. Stoof even mee aan met het gehakt. Er mag ook een eetlepel of 3 ketchup bij. Snij de 5e gele paprika fijn en roer onder het gehakt.
Nu is het de beurt om de courgette te schillen en in blokjes te snijden. Voeg ze toe. Kruid met wat peper, zout, oregano en peterselie.
Voeg een blik gepelde tomaten toe en verbrokkel er 1 blok (200gr) fetakaas over. Laat zachtjes pruttelen.
Vul een pot met zout water en kook de parelcouscous 7min. Roer geregeld tijdens het kookproces. Giet de parelcouscous af. Laat de parelcouscous kort schrikken onder koud water.
Tijd om de vulling voor de paprika's af te werken! Voeg nog wat citroensap, enkele druppels tabasco en een eetlepel stevia toe aan de saus. Zet het vuur af en neem een zakje geraspt gratinkaas. Roer de inhoud van het volledige pakje gratinkaas door de saus. Voeg nu ook de parelcouscous toe aan het geheel. Haal de paprika's uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven naar 200°C.
Vul elke paprika royaal met de couscousmengeling. Ik hou altijd een deel van de ovenschaal vrij voor eventuele overschot van de vulling. Je kan ook de paprika's vullen en ze vervolgens even naast de ovenschaal leggen. Zo kan je met de overschot een bodempje van parelcouscous maken. Dit presenteert iets mooier.
Ga nog eens met peper en zout erover en strooi er wat gratinkaas op.
Dit mag nu 6-7min gratineren in een oven op 200°C. Klaar is kees!




