Fusilli al tegamino

Een typisch Italiaans gerecht waar we net als echte Italianen het gehakt van worsten gebruiken voor ons gerecht. Een hartige ovenschotel met kruidige toetsen en een heerlijk kaaskorstje.

INGREDIËNTEN

  • 500gr fusilli
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 3 tenen look
  • 2 stengels bleekdelder
  • 3 wortelen in blokjes
  • 1 basilicumplantje
  • ½ bosje tijm geritst
  • 600 gr worst naar keuze
  • 2dl witte wijn
  • 600ml passata
  • 3 bollen mozarella in blokjes
  • 250gr parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper, zout, cayennepeper, oregano

INSTRUCTIES

Pluk de basilicum en zet steeltjes en blaadjes apart, we gaan beide gebruiken.

Duw het gehakt uit de worst en kruid met cayennepeper een beetje zout en oregano.

Fruit de look, ui, bleekselder, wortel , basilicumsteeltjes en tijm aan in goed wat olijfolie gedurende 5min. Eens ze glazig en zacht zijn, mag het gehakt erbij. Bak nogmaals 5min tot alles mooi gekleurd is.

Blus het geheel met de witte wijn en laat het geheel inkoken op een zacht vuur tot 1/3 verdampt is. Voeg de passata toe. 

Breng op smaak met peper en zout en laat een halfuurtje pruttelen. 

Ondertussen laat je de oven voorverwarmen op 180°C.

Kook de fusilli al dente (7-8min).

De laatste 2min dat de saus moet pruttelen mogen de basilicumblaadjes door de saus geroerd worden.

Roer de helft van de saus samen met 2 bollen mozarella en de helft van de parmezaanse kaas door de fusilli. Stort dit in een ovenschaal en giet er de rest van de saus over. Hierop komt de rest van de parmezaanse kaas en mozarella. Eventueel wat gratinkaas mag ook.

Alles mag nu nog 15min de oven in. 

Klaar!

Werk evt. op het bord af met wat kerstomaatjes, basilicum,...

Tip: indien je dit voor gasten maakt is het leuk om een klein ovenschaaltje per persoon te voorzien!

© 2021 Pasta? Altijd. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin