Bloemkoolrisotto met kalkoen cordon bleu
Niets boven een hartige risotto waar de knapperige cordon bleu een perfecte combinatie mee vormt. De kaas in de cordon bleu matcht prima met de bloemkool in de risotto.
INGREDIËNTEN (4 pers)
- 500gr risottorijst
- 250gr parmezaanse kaas (24 maand)
- 1 bloemkool
- 6 kalkoen cordon bleus
- 2dl witte wijn
- 1,5 ajuin of 1 ui en 1 sjalot
- 2 tenen look
- 1 citroen
- Verse peterselie en bieslook
- Zwarte peper, noot muskaat en zout
- Kippenbouillon(blokjes)
- Boter
INSTRUCTIES
Zet 1 liter bouillon op, je kan dit makkelijk doen door 3 a 4 kippenbouillonblokjes of -keteltjes te laten inkoken in 1l warm water.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes, maak diepe kruisjes in de steeltjes. Kook de bloemkool 7-8min in zout water tot deze beetgaar is. Giet ze af en hou wat kookvocht bij.
Snijd anderhalve ui en look fijn en stoof ze aan in goed wat boter. Voeg hier nu de risotto aan toe en laat alles stoven tot het geheel glazig wordt. Blus de risotto met 2 glazen witte wijn en laat de alcohol volledig verdampen. Voeg nu al roerend ook de kippenbouillon toe. Laat de risotto gedurende 15 minuten op een zacht vuur het vocht opnemen. Af en toe mag je er is in roeren, al zullen veel koks zeggen dat dat niet mag van mij mag je maar niet teveel.
Rasp ondertussen een blok (200-250gr) parmezaanse kaas fijn. Neem altijd goede parmezaanse kaas voor risotto. Daarmee bedoel ik parmezaanse kaas die 24 maanden gerijpt heeft. Dit vind je op de verpakking.
Neem de kalkoen cordon bleus uit de koelkast en zet alvast een (anti aanbak) pan klaar met wat boter in.
Als de risotto het vocht heeft opgenomen mag het vuur af en roer je de bloemkool en de parmezaanse kaas onder de risotto. Pers een volledige citroen uit over het geheel. Kruid goed af met flink wat zwarte peper, een snuif zout en wat noot muskaat. Snijd van elk van de verse kruiden een vol hand fijn en roer deze eronder. Vind je de risotto iets te droog kan je er nog een beetje boter en bloemkoolvocht aan toevoegen.
Bak nu het vlees nog krokant en we zijn klaar om te serveren!
Tip: voor de liefhebbers kunnen er ook perfect champignons bij in de risotto. Bak in dit geval de champignons eerst in wat boter en kruid met peper en peterselie!
