Back to basics pasta

Niets meer in huis en toch eten op de plank nodig. Geen paniek, dan is er de back to basics pasta. Deze pasta is gebaseerd op de safety stock van de gemiddelde voorraadkast. Het betreft een zuiderse lichte pasta bomvol smaak!

INGREDIËNTEN (4 pers)

  • 500gr spaghetti
  • 1 conserve vis (tonijn, ansjovis, sardientjes)
  • 1 ui
  • 2 tenen look
  • 50gr augurken of olijven
  • 400gr passata/tomatenpulp of 1 blik tomatenpuree (aanlengen met water)
  • Pijnboompitten of andere pitjes/nootjes
  • 200gr kaas naar keuze
  • Olijfolie

INSTRUCTIES

Stoof je look en ui aan in goed wat olijfolie. 

Voeg de vis in blik en de tomatensaus toe. Kruid met peper en zout. 

Snij de augurken of de olijfjes fijn en voeg toe. Laat even pruttelen.

Kook je pasta al dente en giet af. Hou wat kookvocht bij. 

Zet de saus af en roer er de kaas onder. Roer nu de pasta onder de saus samen met nog wat extra olijfolie. Je kan eventueel ook wat afgehouden kookvocht toevoegen.

Rooster de pijnboompitjes of andere nootjes kort op een braadpan en zet ze bij op tafel samen met wat pikante olie of tabasco.

Altijd superlekker en altijd in huis.
Sla dit receptje zeker op voor noodgevallen!

© 2021 Pasta? Altijd. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin